Over het schilders vak,
Meest voorkomende problemen Schilderwerk

 

Waarom schilderen?

Uw huis is natuurlijk een van de waardevolste bezittingen die u heeft. Het is ook hoofdzaak voor de schilder om uw woning zo duurzaam mogelijk te schilderen. Dit voorkomt dat er grote problemen zoals lekkages, houtrot of schimmel kunnen ontstaan.  
Het schilderen geeft uw huis een goed verzorgde en mooie uitstraling! Wat direct invloed heeft op de waarde van uw woning!

House Painting
Blue Stairway

Wanneer is het schilderen nodig?

Het buiten schilderwerk heeft circa elke 4\5 jaar een onderhoudsbeurt nodig en het binnen schilderwerk circa 6/7 jaar. Dit hangt natuurlijk af van de omstandigheden waar het schilderwerk zich in bevind, hoe goed de vorige schilder het onderhoud heeft uitgevoerd en hoe u zelf met uw schilderwerk omgaat.

Veel voorkomende problemen Schilderwerk op hout

Wij leggen u de basis uit van de meest voorkomende problemen bij geschilderd houtwerk, zodat u deze op tijd kunt herkennen en hogere kosten op uw Schilderwerk kunt voorkomen!

Houtrot 

Als hout lang blootstaat aan vocht en schimmels ontstaat houtrot. slecht aangebrachte verflagen, achterstallig onderhoud aan het schilderwerk of niet afwaterend houtwerk is vaak de oorzaak van dit vocht probleem. Houtrot begint vrijwel altijd in de onderdorpel en vaak in de beurt van de verbindingen.

Openstaande
verbindingen/ kit Op Schilderwerk

Het open te komen staan van verbindingen of het openscheuren van kit komt doordat het hout ''werkt'' het neemt vocht op en stoot het af. Zodra het hout meer vocht opneemt dan uitstoot ontstaan deze problemen. Als dit aan de hand is kan er nog veel meer vocht binnentreden en zullen ergere problemen zich snel ontwikkelen.

Een afbladerende verflaag op schilderwerk

Vaak laat de verflaag los in de vorm van een soort van ''schilfers''. De oorzaak van dit probleem is vaak dat de vorige schilder niet voor een goede hechting van de verf op het hout heeft gezorgd. Zodra de verf afbladert heeft vocht helemaal vrij spel en zal het hout erg snel achteruit gaan. Natuurlijk zijn er nog veel meer voorkomende problemen met schilderwerk! Voor vragen of advies neem gerust contact op met Schildersbedrijf van Gulik schilderwerken uit soest.

Veel voorkomende problemen Schilderwerk op
steen \ stucwerk

Wij leggen u de meest voorkomende problemen bij gesausd steen / stucwerk uit, zodat u ze op tijd kunt herkennen en zo hogere kosten te voorkomen

scheuren in de muur

scheuren in muren is een van de meest voorkomende problemen. Het ontstaat door het ''werken'' van het huis. Wees gerust scheuren in het stucwerk zijn niet gevaarlijk voor uw huis. Helaas zijn deze scheuren nooit volledig te voorkomen maar er zijn wel maatregelen die wij kunnen treffen om de kans zo klein mogelijk te maken!

Schilder in soest laat kleurenpalet zien

Afpoeierend Schilderwerk op muren

Net als op het houten schilderwerk, zien wij dit probleem ook terugkomen op de muren. Dit komt vaak voor als er bij de eerste laag op het stucwerk geen goede hecht primer is gebruikt. Hierdoor komt de verflaag in een poedervorm los van de gesausde muren.

Schilder Schilderd muur in het grijs

Afbladerende muurverf

Als het blaren en  afbladeren van de verf plaatselijk is word het veroorzaakt door vocht. Door de vocht wordt er druk uitgevoerd op de verflaag, hierdoor laat de verf zich los en zullen blaren ontstaan of zal de verf compleet loslaten. Ook komt blader vorming voor als er spanningsverschil is tussen 2 verschillende soorten verf. Als bijvoorbeeld de eerste laag van veegvaste muurverf ( werd vroeger vaak gebruikt op muren) en de tweede laag van schrobvaste muurverf is zal dit probleem op de gesausde muren ontstaan.